|
תזונה ותוספים מה לאכול, מתי ולמה, תפריטים,אילו תוספי מזון מתאימים ועוד.. |
|
הגדרות אשכול | אפשרויות הצגת נושא |
19-02-08, 22:58 | #1 |
חבר פעיל
תאריך הצטרפות: Dec 2007
הודעות: 811
גיל:: 16
עוסק ב:: תלמיד
חדר כושר: פורמה
|
חלבון מלא זה חלבון איכותי ?
מה זה בעצם חלבון מלא ? ראיתי שרושמים פה שמג'דרה (אורז עם שעועית) זה חלבון מלא,
למה ומה זה בכלל ? תודה .
__________________
אין לי חתימה ! |
19-02-08, 23:06 | #2 | |
Guest
|
ציטוט:
אבל יש קטניות שהם לא חלבון מלא. אז עירבוב של סוגים של קטניות הופך את זה לחלבון מלא. תקנו אותי אם אני טועה |
|
19-02-08, 23:07 | #3 | |
חבר פעיל
תאריך הצטרפות: Dec 2007
הודעות: 811
גיל:: 16
עוסק ב:: תלמיד
חדר כושר: פורמה
|
ציטוט:
רגע אבל אם זה חלבון לא מלא, אז... ? מה ההבדל ?
__________________
אין לי חתימה ! |
|
19-02-08, 23:16 | #4 | |
Guest
|
ציטוט:
לא כל חומצות האמינו קימות בו. |
|
19-02-08, 23:18 | #5 | |
חבר פעיל
תאריך הצטרפות: Dec 2007
הודעות: 811
גיל:: 16
עוסק ב:: תלמיד
חדר כושר: פורמה
|
ציטוט:
אז זה כמו חלבון איכותי של ביצה ! (?)
__________________
אין לי חתימה ! |
|
19-02-08, 23:38 | #6 | |
חבר ותיק (מועמד לחבר VIP)
|
ציטוט:
__________________
knowledge is power
|
|
19-02-08, 23:47 | #7 | |
חבר פעיל
תאריך הצטרפות: Dec 2007
הודעות: 811
גיל:: 16
עוסק ב:: תלמיד
חדר כושר: פורמה
|
ציטוט:
__________________
אין לי חתימה ! |
|
19-02-08, 23:54 | #8 |
Guest
|
מה קשור מה מגיע לשריר לא הבנתי?
|
20-02-08, 03:15 | #9 |
חבר פעיל
|
חלבון לא מלא - חלבון שלא מכיל את כל חולצות האמינו
חלבון מלא - כן מכיל את כל חומצות האמינו בערבוב של קטניות מסוגים שונים (לחמים פסטות וכו') יש חומצות אמינו ש'משלימות' אחד את השנייה וכך זה בעצם נהפך ל"מלא".
__________________
קרדיט ליוסי פינגווין התותח |
20-02-08, 07:46 | #10 | |
חבר פעיל
|
ציטוט:
|
|
20-02-08, 09:34 | #11 |
חבר פעיל
|
אז בעצם מה אני צריך לאכול בשביל חלבון מלא ?
|
20-02-08, 14:24 | #12 |
חבר פעיל
תאריך הצטרפות: Dec 2007
הודעות: 811
גיל:: 16
עוסק ב:: תלמיד
חדר כושר: פורמה
|
אה הבנתי תודה דנזין...
ובלהבלה144, תראה, חלבון איכותי זה בדוק מגיע לשריר, נגד ביצה, בטוח מגיעים 7 גרם חלבונים לשריר, ככה זה גם באבקות, וחלבון לא איכותי כמו טונה וזה, אז לא בטוח שזה יספג בשריר, לפחות ככה שמעתי...
__________________
אין לי חתימה ! |
20-02-08, 14:30 | #13 |
חבר פעיל
|
אוקיי אז חלבון מלא הוא חלבון שמכיל את כל חמוצות האמינו החיוניות.
חלבון מלא מגיע בדרך כלל ממקורות מן החי בעוד שמקורות מן הצומח זה בדרך כלל חלבון לא מלא.
__________________
שמוליק |
20-02-08, 14:47 | #14 | |
חבר ותיק (מועמד לחבר VIP)
|
ציטוט:
__________________
knowledge is power
|
|
20-02-08, 14:51 | #15 | |
Guest
|
ציטוט:
ומאיפה הבאת את זה שטונה לא חלבון "איכותי" מה ההבדל בין טונה לחלבון מלא אחר? שטויות אחי ... |
|
20-02-08, 20:27 | #16 |
חבר פעיל
|
גם בלחם יש חלבון,ובעצם בכל דבר חי
השאלה היא לא תמיד מהו החלבון המלא אלא כמה נספג ביצה היא בעלת השילוב הטוב ביותר של ספיגה גבוהה וחלבון מלא (הכי מלא שקיים במזון) ברוב אבקות החלבון הספיגה והרכב החלבון הם כמעט כמו ביצה לכן אתה צריך לגוון במקורות החלבון,אפילו אם אתה משתמש בתוספים. |
21-02-08, 08:50 | #17 |
חבר פעיל
|
יש בו הרבה קשרים של חומצות אמינו
|
21-02-08, 13:34 | #18 | |
חבר פעיל
תאריך הצטרפות: Dec 2007
הודעות: 811
גיל:: 16
עוסק ב:: תלמיד
חדר כושר: פורמה
|
ציטוט:
בלהבלה144, אחי התכוונתי שזה ההבדל בין טונה לבין ביצה, כי כמו ששמעתי ביצה זה חלבון איכותי, וכן גם פה קראתי אני זוכר שמישהו רשם שבביצה נקבל את כל החלבון שיש בה כי היא מכילה את כל חומצות האמינו, מה שלא בטוח נקבל מטונה .... וכמו ששביט אמר, כשרשמתי "מגיע לשריר", התכוונתי "כמה נספג"
__________________
אין לי חתימה ! |
|
21-02-08, 13:35 | #19 | |
Guest
|
ציטוט:
ביצה היא מקור חלבון טוב בידיוק כמו הטונה... |
|
21-02-08, 13:36 | #20 |
חבר פעיל
|
תשלב אורז עם עדשים זה יוצר חלבון מלא.
אתה יכול גם לאכול קינואה שהיא נחשבת לחלבון מלא. |